Theatertour komt eraan!

Het is bijna zover, 17 oktober gaat de theatertour van Jacqueline van start. Zij zal met haar show langs 24 theaters door heel Nederland gaan. Hier alvast een preview van wat je kan verwachten:

Reacties

Jacqueline gaat het theater in dit najaar

Jacqueline Govaert gaat dit najaar het theater in met haar programma ‘Zo Zit Dat Dus’. Het is de eerste theatertour voor de zangeres uit Haarlem, nadat ze deze week twee uitverkochte avonden deed in de Kleine Komedie. De kaartverkoop van de tour start deze week via de zalen.

Al haar hele muzikale leven krijgt Jacqueline Govaert dezelfde vragen. ‘Mis je Krezip?’, ‘Wat vond je zelf van je kapsel op Pinkpop?’, ‘Wat is er veranderd nu je moeder bent?’ Solo, in het theater is voor Jacqueline dé plek om op ontwapenende en eigenzinnige wijze antwoord te geven op deze en andere vragen over haar songs, muzikale heden en verleden.

“Ik heb m’n leven altijd verwerkt in mijn songs. Zij zijn de rode draad in de ontdekkingstocht naar mijn eigen geluid en hoe het zit in het leven. Zeker toen ik mijn laatste album ‘Songs to Soothe’ aan het schrijven was, heb ik ervaren dat het voor mij begint en eindigt bij het schrijven van de songs. Het zijn dan ook deze liedjes die, samen met hun verhalen, centraal staan in deze voorstelling.”, aldus Jacqueline Govaert.

17-10-2015 Chassé – Theater Breda – www.chasse.nl
21-10-2015 Theater Heerlen – Heerlen – www.parkstadlimburgtheaters.nl
24-10-2015 Schouwburg Ogterop – Meppel – www.schouwburgogterop.nl
29-10-2015 Schouwburg Amphion – Doetinchem – www.amphion.nl
30-10-2015 Schouwburg De Kampanje – Den Helder – www.kampanje.nl
31-10-2015 Stadsschouwburg De Kleine Willem – Enschede – www.wilminktheater.nl
4-11-2015 Leidse Schouwburg – Leiden – www.leidseschouwburg.nl
7-11-2015 Theater De Tamboer – Hoogeveen – www.detamboer.nl
13-11-2015 Deventer Schouwburg – Deventer – www.deventerschouwburg.nl
14-11-2015 Schouwburg Cuijk – Cuijk – www.schouwburgcuijk.nl
19-11-2015 Schouwburg Het Park – Hoorn – www.hetpark.nl
20-11-2015 Theater De Flint – Amersfoort – www.theaterdeflint.nl
21-11-2015 Cultura – Ede – www.cultura-ede.nl
22-11-2015 Theater Odeon – Zwolle – www.odeondespiegel.nl
26-11-2015 Rabotheater Hengelo – Hengelo – www.rabotheater.nl
27-11-2015 Theater De Leest – Waalwijk – www.deleest.nl
28-11-2015 De Goudse Schouwburg – Gouda – www.goudseschouwburg.nl
10-12-2015 Stadsschouwburg De Harmonie – Leeuwarden – www.harmonie.nl
11-12-2015 Muziekgebouw Frits Philips – Eindhoven – www.muziekgebouweindhoven.nl
12-12-2015 Hoftheater – Raalte – www.hofinsalland.nl
16-12-2015 Taqa Theater de Vest – Alkmaar – www.theaterdevest.nl
18-12-2015 Schouwburg Almere – Almere – www.schouwburgalmere.nl
20-12-2015 Stadsschouwburg Groningen – Groningen – www.de-oosterpoort.nl
23-12-2015 Philharmonie – Haarlem – www.theater-haarlem.nl

Foto: Esmee Burgersdijk

Jacqueline Kleine Komedie 07-05-2015 DSCF8312

Reacties

De Kleine Komedie

Donderdag 7 mei en vrijdag 8 mei staat Jacqueline in de Kleine Komedie in Amsterdam. Al haar hele muzikale leven krijgt Jacqueline Govaert dezelfde vragen. Mis je Krezip? Hoe was het om zo nauw samen te werken met je familie? Hoorde je zelf ook dat die cello zo vals was op Pinkpop? Wat is er veranderd nu je moeder bent? Wie snijdt het vlees aan tafel als jij op het podium staat? Wie is “My Sweet Friend”? Bestaat ze echt? Solo, in het theater is voor Jacqueline dé plek om op intieme wijze antwoord te geven op deze en andere vragen over haar songs, muzikale heden en verleden. “Ik heb m’n leven altijd verwerkt in mijn songs. Zij zijn de rode draad in de ontdekkingstocht naar mijn eigen geluid en hoe het zit in het leven. Zeker toen ik mijn laatste album ‘Songs to Soothe’ aan het schrijven was, heb ik ervaren dat het voor mij begint en eindigt bij het schrijven van de songs.” Het zijn dan ook deze liedjes die, samen met hun verhalen, centraal staan in deze voorstelling.

Kaartverkoop: De Kleine Komedie

 

Reacties

JACQUELINE GOVAERT EN SPIKE EN VINCE NIEUWE JURYLEDEN DE BESTE SINGER-SONGWRITER VAN NEDERLAND

In het nieuwe en alweer vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland is de Wisseloord Studio omgeruild voor de grootste concertzaal van Nederland: de Ziggo Dome. Hoe groot de zaal ook is, het programma van Giel Beelen blijft intiem met zelfgeschreven nummers. Alle 32 kandidaten zijn aanwezig in de Ziggo Dome om elkaars auditie te horen. En vanaf de bekende bank ontvangen de kandidaten feedback op hun auditie van Jacqueline Govaert en Spike en Vince.

Jacqueline over haar rol als jurylid: “Ik vind De Beste Singer-Songwriter een mooi programma en zeker één van de oprechtste in zijn soort. Dat de artiesten daarna zelf hun eigen ding kunnen doen vind ik heel tof”.

Na de auditierondes trekken de acht overgebleven kandidaten zich terug op een inspirerende plek in het land om elkaar beter te leren kennen en workshops te volgen om een nieuw nummer te schrijven. In de daarop volgende afleveringen zullen de singer-songwriters aan de hand van thema’s en op maat gemaakte masterclasses van andere artiesten voor het eerst optreden voor het publiek. De locaties van deze afleveringen hangen af van het thema van die week. In de live finale op 18 mei wordt de winnaar van dit seizoen bekendgemaakt.

Vanaf maandag 16 maart om 22.00 uur op NPO 3.

Reacties

Make More Sound

Zojuist ging Jacqueline Govaert – Make More sound in première op 3FM.
‘Make More Sound’ is het themalied van 3FM Serious Request 2014.

Download ‘Make More Sound’ op iTunes.
Luister naar ‘Make More Sound’ op Spotify.

Alle opbrengsten van ‘Make More Sound’ gaan naar Serious Request 2014.

Reacties

Jacqueline Govaert naar de Kleine Komedie

Jacqueline Govaert geeft op vrijdag 8 mei 2015 een voorstelling in de Kleine Komedie. Tickets voor het concert zijn per direct verkrijgbaar.

Voor de voorstelling ‘Songs to Soothe’, genoemd naar haar laatste album, put Jacqueline inspiratie uit ‘Tapestry’ dé standaardplaat voor elke vrouwelijke singer-songwriter en gaat ze terug naar de basis. Na twaalf succesvolle jaren met Krezip en haar solodebuut in 2010 vroeg ze zich af: ‘Wie ben ik écht als ik alleen muziek maak? In mijn muziekkamer benutte ik elk vrij uur, werkte op mijn piano aan nieuwe songs. Hoe dichter een liedje bij me stond, hoe beter het schrijven ging.

Dat songwriting haar goed afgaat bewijst de uitnodiging die ze van 3FM ontving voor het schrijven van het themalied van Serious Request 2014. ‘Make More Sound’ zal de actie Hands Off Our Girls ondersteunen, deze heeft als doel het helpen van meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden.

Reacties

Jacqueline Govaert schrijft themalied 3FM Serious Request 2014

Giel maakte zo juist in de 3FM ochtendshow bekend dat Jacqueline Govaert het themalied voor Serious Request 2014 heeft geschreven. Het nummer heet ‘Make More Sound’ en zal eind november uitkomen.

Bekijk het fragment terug:

Reacties

Sweet Friend

Voor een filmpje rondom mijn nieuwe single, Sweet Friend, ben ik op zoek naar mooie vriendschapsverhalen en foto’s. Ik begin met alle liefde zelf en hoop ook die van jullie te mogen lezen! Je kan ze via Facebook, Instagram en Twitter posten. Gebruik #mysweetfriend en dan komen ze allemaal bij elkaar op één website te staan! Je kunt naar www.sweetfriend.nl gaan om alle verhalen te lezen en je te laten inspireren. Mijn verhaal vind je hier.

Binnenkort komt ook het hele concert wat ik eerder dit jaar in de Rode Hoed gaf online te staan. Hier alvast een voorproefje van de live uitvoering van Sweet Friend:

Reacties

Jacqueline Govaert kondigt najaarstour aan

Op 21 maart 2014 kwam Jacqueline Govaert’s album ‘Songs To Soothe’ uit en behaalde meteen de #1 positie in de Album Top 100. De clubtour die hierop volgde verkocht binnen no time uit, waarna een show in Paradiso, Amsterdam werd aangekondigd.

Vandaag is bekend geworden dat Jacqueline Govaert in november haar najaarstour vervolgt met shows in Zwolle, Utrecht, Breda en Groningen. Kaarten zijn nu verkrijgbaar.

Naast alle shows die dit najaar op de planning staan, speelt Jacqueline deze zomer ook op een aantal mooie festivals. Hieronder vind je alle data en ticket links op een rijtje.

27.07 – Damaris Festival, Amsterdam – tickets
22.08 – Strandfestival Zand, Almere – tickets
20.09 – Paradiso, Amsterdam – tickets
06.11 – Hedon, Zwolle – tickets
07.11 – TivoliVredenburg, Utrecht – tickets
14.11 – Mezz, Breda – tickets
16.11 – De Oosterpoort, Groningen – tickets

Afgelopen weekend speelde Jacqueline tijdens Concert At Sea een hele bijzondere strandsessie, waarvan je hier een stukje kunt bekijken:

Reacties

Jacqueline Govaert bovenaan albumlijst en naar Paradiso 20 september

Jacqueline Govaert komt deze week binnen op de hoogste positie van de Album Top100. ‘Songs to Soothe’ is het tweede solo album van Jacqueline Govaert en de eerste die de top van de hitlijst bereikt.  Tevens werd vandaag een show in Paradiso op 20 september aangekondigd.

Jacqueline: “Dit is een hele belangrijke plaat voor mij, ik heb er lang en intensief aan gewerkt. Het is het beste wat ik nu had kunnen maken en dan is het echt fantastisch om ‘m zo bovenaan de lijst te zien prijken!”

Songs to Soothe

Voor haar tweede album ‘Songs to Soothe’ putte Jacqueline nadrukkelijk inspiratie uit het tweede album van Carole King, dé standaardplaat voor elke vrouwelijke singer-songwriter. Op ‘Songs to Soothe’ gaat Jacqueline terug naar de basis, alleen achter haar piano. In de zomer van 2013 vertrekt Jacqueline voor zeven weken naar Los Angeles om de plaat op te nemen op bij Mitchell Froom. Froom werkte met o.a. Paul McCartney, Ron Sexsmith, Elvis Costello, Crowded House, Sheryl Crow en liet haar opnemen met muzikanten die speelden met o.a. Jackson Browne, Todd Rundgren en Dolly Parton.

Show in Paradiso

De tour van Jacqueline Govaert in Nijmegen, Utrecht, Tilburg en Rotterdam is inmiddels uitverkocht. Vandaag is bekend geworden dat ze op 20 september haar weg zal vervolgen naar de grote zaal van Paradiso. De kaartverkoop voor dit concert start op zaterdag 29 maart om 10.00 uur.

In de woonkamer

In haar eigen huis speelde Jacqueline Govaert onlangs een bijzondere live versie van het liedje ‘Simple Life’. Bekijk de bijzonder versie hier.

‘Songs To Soothe’ verscheen vrijdag 21 maart. Het album is te beluisteren in Spotify en verkrijgbaar via iTunes en bol.com.

 

Reacties