Jacqueline Govaert naar de Kleine Komedie

November 3, 2014 4:02 pm Published by 2 Comments

Jacqueline Govaert geeft op vrijdag 8 mei 2015 een voorstelling in de Kleine Komedie. Tickets voor het concert zijn per direct verkrijgbaar.

Voor de voorstelling ‘Songs to Soothe’, genoemd naar haar laatste album, put Jacqueline inspiratie uit ‘Tapestry’ dé standaardplaat voor elke vrouwelijke singer-songwriter en gaat ze terug naar de basis. Na twaalf succesvolle jaren met Krezip en haar solodebuut in 2010 vroeg ze zich af: ‘Wie ben ik écht als ik alleen muziek maak? In mijn muziekkamer benutte ik elk vrij uur, werkte op mijn piano aan nieuwe songs. Hoe dichter een liedje bij me stond, hoe beter het schrijven ging.

Dat songwriting haar goed afgaat bewijst de uitnodiging die ze van 3FM ontving voor het schrijven van het themalied van Serious Request 2014. ‘Make More Sound’ zal de actie Hands Off Our Girls ondersteunen, deze heeft als doel het helpen van meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden.

Categorised in:

This post was written by Jochem Winterwerp

2 Comments

 • Hallo Jacqueline,

  Wat geweldig dat je een lied maakt voor Serious Request. Ik wil je vragen of je ook aan ons project mee wilt doen.

  Van 18 t/m 24 december organiseren wij het Glazen Huis voor Kinderen (en ouders) in hartje Haarlem, Zijlstraat 76. Tijdens de week van Serious Request wordt dit DE plek waar ouders met hun kind naartoe willen voor- of nadat ze naar het echte Glazen Huis zijn geweest. Je kunt er deelnemen aan verschillende workshops in ruil voor een donatie. Van zeefdrukken tot 3D printen. Van soep koken tot het inspreken van je eigen radiojingle! En je kunt er ook terecht voor lekkere koffie, een gezonde lunch en een door-de-kinderen-bereid-en-geserveerd-diner. En omdat we het minstens zo belangrijk vinden dat de kinderen begrijpen waarom ze geld inzamelen, komt het Rode Kruis langs om te vertellen over Serious Request en over het doel van dit jaar.

  De jongens en meisjes van de RadioClub, de buitenschoolse opvang waar DJ’s in de dop leren hoe ze radio maken, zitten in de etalage van het Glazen Huis voor Kinderen. Bekende en minder bekende artiesten komen bij ze op visite, de DJ’s brengen verslag uit van alle activiteiten en natuurlijk draaien ze de mooiste (verzoek)plaatjes.

  Het is niet onze doelstelling om inkomsten te halen uit het Glazen Huis voor Kinderen. Wel om er veel geld mee op te halen voor Serious Request. Kijk ook maar eens op http://www.opstoom.nl/glazenhuis.

  Mijn vraag is of je tegen onkostenvergoeding op wil komen treden in ons Glazen Huis voor Kinderen. Ik hoor graag van je.

  Hartelijke groet,
  Linda Blankhorst
  manager Kinderopvang Op Stoom

 • jennifer Smit says:

  Wat een fantastisch nummer!!!!
  Wat ontzettend jammer dat de producent (voor het masteren) jou er niet even op heeft gewezen dat het niet THE ( uitspraak: U) ocean, maar THE ( uitspraak THIE ) ocean is….
  Succes met de glazenhuis actie, blijft natuurlijk een geweldig iets <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.